Naast onze Franse specialiteiten bieden we ook heel wat vegetarische gerechten, en houden we rekening met intoleranties en allergieën (geef dit alvast bij je reservering aan).
Menu
Menukaart
Koude hapjes & Entrées
Assiette de dégustation € 9,75
Assortiment van 3 Franse kazen
Paté de campagne € 9,00
Franse paté met cornichons en toast
Magret de canard fumé € 12,50
Plakjes gerookte eendenborstfilet
Assiette de charcuterie € 13,25
Assortiment van Franse charcuterie, pickles, cornichons
Carpaccio de betterave et d'orange € 12,00
Carpaccio van rode biet en sinaasappel met rucola, pijnboompitten, verse geitenkaas en basilicumcrème
Salade verte € 4,50
Salade met gekonfijte tomaat en Franse dressing
Warme hapjes
Escargots de Bourgogne € 14,00
Slakken (8) met kruidenboter
Confit de canard sur toast € 15,00
Gekonfijte eendenbout, Dijon mosterd, rucola op toast
Tarte à la tomate façon Tatin € 8,75
Gekarameliseerde tomatentaart met sjalot
Moules farcies € 9,00
Gegratineerde mosselen
Fricassée de champignons€ 7,50
Gebakken champignons met knoflook, verse kruiden en Provençaalse tomaat
Calamars à la romaine € 7,50
Gefrituurde inktvisringen (8) met huisgemaakte saus
Camembert chaud à l’ail et romarin € 12,00
Warme Camembert uit Normandië met knoflook en rozemarijn
Frites € 4,00
Frites met Franse mayonaise
Met Roquefortsaus + € 1,50
Frites La Belle Excuse € 6,00
Frites met verse knoflook, citroen, tijm en Franse mayonaise
Spécialités de la Maison
Salade d'été au magret de canard € 16,50
Salade met gerookte eendenborstfilet, venkel, Provençaalse tomaat, croutons, rucola, Tomme de Montagne, sugarsnaps
Salade La Belle Excuse € 15,50
Salade met gegrilde courgette en aubergine, gemarineerde paprika, Provençaalse tomaat, pijnboompitten en Roquefort
Menu de la semaine
Wisselend weekmenu met Plat du jour en Plat du jour vega. Gerechten zijn ook los te bestellen. Zie "menu de la semaine" op de website.
Carbonnade de boeuf € 27,00
Stoof van rundvlees in Triple Karmeliet met frites, Franse mayonaise en salade
Entrecôte, écrasé de pomme de terre, champignons poêlés et tomates Provençales € 31,00
Entrecôte met huisgemaakte aardappelpuree, gebakken champignons en Provençaalse tomaat
Met Franse mayo of kruidenboter + € 1,00
Roquefortsaus of Jus de Boeuf + € 1,75
Pavé de saumon, Ravioles du Dauphiné, fenouil, sauce beurre blanc € 27,50
Gebakken zalmfilet met Ravioles (verfijnde, gevulde pasta uit de Dauphiné), venkel, verse kruiden en beurre blanc saus
Ravioles à la Provençale € 22,50
Ravioles (verfijnde, gevulde pasta uit de Dauphiné) met courgette, sugarsnaps, venkel, gebakken champignons, Provençaalse tomaat, basilicumcrème en Ossau Iraty (schapenkaas uit Pays Basque)
Plateaus
Kaasplateau La Découverte v.a. € 20,50
7 kazen van koe-, geiten- en schapenmelk
Kaasplateau La Découverte Chèvre v.a. € 19,00
5 kazen van geiten- en schapenmelk
Kaas & charcuterie plateau Le Mixte v.a. € 26,50
7 kazen van koe-, geiten- en schapenmelk en assortiment van Franse charcuterie
Kaas & charcuterie plateau Le Mixte Chèvre v.a. € 23,50
5 kazen van geiten- en schapenmelk en assortiment van Franse charcuterie
Desserts
Tarte aux abricots et aux amandes € 9,00
Huisgemaakte taart met verse abrikozen en amandelcrème
Brownie maison € 8,75
Huisgemaakte brownie met chocolade-muntsaus en witte chocolade crumble
Pavlova aux fruits rouges € 9,75 Huisgemaakte meringue met slagroom en vers rood fruit
Profiteroles € 9,50
Soesjes met vanille- en chocolade-ijs, slagroom en huisgemaakte chocoladesaus
Fromages
Zie plateaus of assiette de dégustation
Café/thé gourmand € 10,00
Koffie of thee met assortiment van huisgemaakte zoetigheden
Coupe de glace € 6,50
2 Bolletjes ijs met slagroom keuze uit: vanille, chocola, citroen, koffie, cassis, nougat, mango & kokos
Coupe Colonel € 10,00
2 Bolletjes citroenijs met wodka
Coupe Dame Blanche € 8,00
2 Bolletjes vanille-ijs, huisgemaakte chocoladesaus en slagroom
Coupe Chocolat Liégeois € 9,50
2 Bolletjes chocolade-ijs, 1 bolletje vanille-ijs, huisgemaakte chocoladesaus, slagroom
Coupe Café Liégeois € 9,50
2 Bolletjes koffie-ijs, 1 bolletje vanille-ijs, espresso, slagroom